Courtois wikt de kansen: Antwerp, Standard en Genk kunnen Club pijn doen

Courtois wikt de kansen: "Antwerp, Standard en Genk kunnen Club pijn doen"

19-07-2020 14:43
17

Club Brugge overheerste het voorbije voetbalseizoen en ook volgend seizoen worden ze overal getipt om zichzelf op te volgen als landskampioen. Voor de concurrenten is het vooral kijken naar KAA Gent, vindt ook Imke Courtois in gesprek met De Zondag.

"Als Club zijn ploeg kan samenhouden, blijven ze de grote titelkandidaat", trapt Courtois af, al tempert ze tegelijk de verwachtingen. "Maar om nu te zeggen dat ze weer met 15 punten kampioen gaan worden, daarvoor wachten we beter op het competitieformat, zeker?"

De tegenkanting zal vanuit Oost-Vlaamse hoek moeten komen. "Zoals KAA Gent zich al met Núrio, Botaka en Arslanagic defensief versterkt heeft. Dat geeft aan dat ze begrepen hebben dat dit vorig seizoen het grote manco was. Maar ook offensief zullen ze nog sterker zijn, al is het op dat vlak afwachten of ze Jonathan David kunnen houden."

Outsiders
Er zijn voor Courtois ook nog andere gegadigden. "Standard blijft onberekenbaar maar is altijd te duchten", zegt ze. "Antwerp toont zich ambitieus en Genk heeft met Cyriel Dessers een verstandige aankoop gedaan." Zij kunnen Club en Gent pijn doen volgens Courtois.