Gillet legt keuze voor Charleroi uit: “Daar tekenen had makkelijker geweest”

Gillet legt keuze voor Charleroi uit: “Daar tekenen had makkelijker geweest”

Gepubliceerd: donderdag 9 juli 2020 om 17:25do 09-07-2020 om 17:25

Guillaume Gillet zal komend seizoen te zien zijn in het shirt van Sporting Charleroi. De verdediger kon ook naar Moeskroen. Tegenover Het Nieuwsblad legt de voormalige verdediger van RSC Anderlecht zijn keuze uit.

“Om eerlijk te zijn was ik het liefst in Frankrijk gebleven. In de Ligue 1”, begint Gillet. “We dwongen met Lens de promotie af en ik voelde me daar thuis. Zo’n vurig publiek. Als we op maandag tegen Niort speelden, zat er 30.000 man in de tribune. Helaas kreeg ik geen nieuw contract meer en moest ik geëmotioneerd afscheid nemen.”

Gillet werd al een tijdje in verband gebracht met een terugkeer naar de Belgische velden. “Terugkeren naar België was dan een logische stap en Charleroi is ook uitgegroeid tot een gepassioneerde club die mikt op de top 4. Ze weten hier al enkele weken dat ik beschikbaar was.”

Moeskroen
Ook Moeskroen was een optie. “Het was makkelijker geweest om bij Moeskroen te tekenen. Ze boden me twee jaar contract, mijn gezin woont in Lille, mijn zoontje voetbalt bij Moeskroen en de kinderen konden naar dezelfde school blijven gaan. Maar ik hou van uitdagingen.”

De rechtsback praatte lang met coach Karim Belhocine. “Charleroi speelt Europees voetbal, eindigde derde en wil misschien nog beter doen dan vorig seizoen. Ik praatte 2,5 uur met trainer Karim Belhocine en het klikte. Er is dan ook niet veel leeftijdsverschil tussen ons, hé”, aldus Gillet.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Een goede keuze van Gillet?

(50 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws