Waasland-Beveren heeft hoop: Oplossing waarbij geen enkele ploeg de pineut is

Waasland-Beveren heeft hoop: "Oplossing waarbij geen enkele ploeg de pineut is"

Gepubliceerd: donderdag 9 juli 2020 om 15:28do 09-07-2020 om 15:28

Na maanden gepalaver is alles weer te herdoen voor de Pro League. Het BAS oordeelde woensdag dat de afgesproken degradatie van Waasland-Beveren niet rechtsgeldig is. Daarop mogen alle recente beslissingen over het komende seizoen de prullenmand in. Beverse voorzitter Dirk Huyck vindt dat niet meer dan logisch.

"We moeten niet onder stoelen of banken steken dat we tevreden waren toen we de beslissing van het BAS vernamen", geeft Huyck toe aan Sporza. "Vooral omdat de redenering in lijn ligt met wat wij vinden: dat niet één ploeg de dupe mag zijn van de stopzetting van de competitie door overmacht. Feeststemming is er niet, dat is te vroeg."

"Ik hoop nog altijd dat er een oplossing kan gevonden worden waarbij geen enkele ploeg de pineut is", gaat Huyck verder. "En voor mij is het heel duidelijk dat een competitie met achttien ploegen de enige juiste oplossing is. Er lag op een bepaald moment ook echt een scenario op tafel om alle clubs te beschermen. Ik hoop dat de Pro League nu de goeie keuze maakt en dat we dit zo snel mogelijk achter ons kunnen laten."

"Het is jammer dat er binnen het voetbal niet meer solidariteit is. Dat heeft natuurlijk te maken met geld en macht. Toch hoop ik dat de uitspraak van het BAS de koppen weer bij elkaar brengt. Gerust kan je uiteraard alleen maar zijn als alles achter de rug is, maar ik heb wel een beter gevoel dan voor de beslissing van het BAS. Het geeft wel een beetje gemoedsrust en dat doet deugd", besluit de voorzitter van Waasland-Beveren.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat vind jij over de rol van Waasland-Beveren?

(537 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws