Leko ziet progressie bij Antwerp: Ik geloof heel sterk in goede resultaten

Leko ziet progressie bij Antwerp: "Ik geloof heel sterk in goede resultaten"

21-06-2020 20:56
12

Ivan Leko heeft zijn eerste trainingsweek bij Royal Antwerp FC achter de rug. De 42-jarige Kroaat ziet veel potentieel, maar verwacht toch nog veel beweging op de transfermarkt. Antwerp haald afgelopen week Jean Butez en Birger Verstraete binnen, maar er moet nog veel bijkomen om de ambities te realiseren.

"Mijn gevoel na één week? Ik ben heel tevreden met wat ik zag, maar er is anderzijds ook nog veel ruimte om te verbeteren", vertelde Leko tijdens een gesprek met Het Laatste Nieuws. "Maar ik ben hier graag. De club maakt ongelofelijk progressie, op elk vlak. Ik geloof heel sterk in goede resultaten hier."

Er was afgelopen week al veel transferactivititeit bij de Great Old. Dat zal de komende weken niet anders zijn als het van Leko afhangt. "Er vertrokken tien, twaalf spelers, dus we moeten en zullen wel wat doen. Ik wil een team dat goed genoeg is om mee te strijden op elke vlak."

Torenhoge ambities
De ambities van Antwerp zijn torenhoog. Leko is zich daarvan bewust. "Toen ik als trainer startte bij STVV, was dat moeilijk. Want als ik dan faal, lig ik er voor altijd uit. Bij Club Brugge kwam ik na Michel Preud'homme. Ik was bij alle bookmakers de topfavoriet om als eerste trainer buiten te vliegen."

"En nu, hier bij Antwerp, dat beter wil doen dan de twee vierde plaatsen, dat al heel lang niets meer won... Niks is makkelijk. Ook de nieuwe coaches van Cercle, OHL, STVV zullen het moeilijk hebben. Maar ik hou van die uitdaging, ik wil iets bereiken. Ik ben iemand die heel erg van voetbal houdt, ik mis het elke dag. Dit is niet mijn werk, het is mijn leven", besloot Leko.