Mertens zet contracteisen kracht bij: Napoli is niet de gemakkelijkste club

Mertens zet contracteisen kracht bij: "Napoli is niet de gemakkelijkste club"

14-06-2020 16:16
1

Dries Mertens heeft zich zaterdagavond definitief in de Napolitaanse geschiedenisboeken geschoten. De 33-jarige Rode Duivel maakte zijn 122e doelpunt voor Napoli. Mogelijk komt zijn contractverlenging daardoor ook in een stroomversnelling. Dat denkt Kristof Terreur, buitenlandwatcher van Het Laatste Nieuws. 

De onderhandelingen zitten in een beslissende fase, maar voorlopig blijft het stil bij Napoli en de entourage van Mertens. "Akkoorden zijn er al sinds vorige maand, maar er moeten nog altijd enkele punten en komma’s worden verschoven", aldus Terreur. "Die moeten eerst uitgeklaard worden voor hij kan tekenen. Napoli is ook niet altijd de makkelijkste club om mee te onderhandelen. Zijn goal van gisteren zal in dat opzicht geen slechte zaak geweest zijn."

Als Mertens zijn handtekening zet, is het mogelijk dat hij zijn carrière afsluit bij Napoli. "Misschien krijgt hij een functie na zijn carrière bij de club. Dit lijkt me wel zo goed als zeker zijn laatste grote contract. Bij een andere club zie ik hem niet meteen nog uitbollen. Hij heeft in Napels ook die godenstatus. Hij zal er nog heel lang topschutter van de club blijven. Ik zeg altijd dat je in Napels moet geweest zijn om te voelen hoe groot Dries Mertens er is. Als je zegt dat je er Belg bent, volgen meteen de woorden ‘Dries Mertens’. Hij zal er eeuwig gratis op restaurant kunnen gaan en met open armen ontvangen", besloot Terreur.