Geeraerd haalt uit naar Waasland-Beveren: Getuigt van weinig klasse

Geeraerd haalt uit naar Waasland-Beveren: "Getuigt van weinig klasse"

12-06-2020 17:00
4

Dirk Geeraerd zal geen seizoen in 1B beleven met Waasland-Beveren. De voormalige assistent/interim-coach werd eerder deze week bedankt voor bewezen diensten. Geeraerd zelf had op meer respect gerekend van 'zijn' club.

“Ik snap het niet. Net als veel andere mensen binnen de club. Ik heb nooit problemen gehad met spelers, medewerkers, bestuursleden of supporters", vertelt Geeraerd bij Het Nieuwsblad.

Voorzitter Dirk Huyck gaf hem wel uitleg bij zijn ontslag. "Hij heeft verschillende redenen gegeven, maar de meeste hielden geen steek. Bijvoorbeeld dat het niet klikte met coach Mercier. Of dat ik een speler eens geen hand zou gegeven hebben. Of dat ik soms mijn mening te fel gaf. Maar dat zijn geen redenen, toch", vraagt Geeraerd zich af.

Weinig respect
Geeraerd is alvast bijzonder ontgoocheld in het bestuur van de club. "De manier waarop vind ik niet correct. Na alles wat ik voor deze club gedaan heb, verdien ik meer respect. Dit getuigt van weinig klasse", vertelt hij.

"Er is ook een menselijke kant aan het verhaal. Zoiets doe je niet in een familieclub, zoals ze zichzelf graag noemen. Ze hadden me het al een paar weken geleden kunnen vertellen, hé. Nu hebben ze veel te lang gewacht. Sportief hebben ze me compleet in de wind gezet. Ik heb geen werk meer, geen inkomen. Met nieuwe coach Nicky Hayen klikte het meteen. Ik had hem kunnen gidsen", besluit hij.