Louwagie houdt Bayat hand boven het hoofd: Hij deed niets wat unfair is

Louwagie houdt Bayat hand boven het hoofd: "Hij deed niets wat unfair is"

Gepubliceerd: zondag 31 mei 2020 om 16:20zo 31-05-2020 om 16:20

Het Belgisch voetbal werd begin deze week weeral doorheengeschud. Ditmaal was het Royal Antwerp FC dat een klacht neerlegde bij de Pro League tegen de dubbele rol van Mehdi Bayat. Ze hebben geen poot om op te staan, vindt KAA Gent-CEO Michel Louwagie.

Antwerp klaagde de situatie rond Bayat, die zowel bondsvoorzitter is en de lakens uitdeelt bij Charleroi, aan. Het zou gaan om 'misbruik van zijn machtspositie en belangenvermenging'. Zoals Bayat aan het hoofd staat aan de KBVB, zit KRC Genk-voorzitter Peter Croonen de Pro League voor.

Volgens Louwagie is dat helemaal geen verontrustende situatie. "Dat is geen enkel probleem in de Pro League", zegt hij, en sterker nog, "de liga is een belangenvereniging waarbij het logisch is dat een van de clubvoorzitters ook preses van de Pro League is", legt hij uit bij Sporza.

Al ziet Louwagie wel een verschil tussen Croonen en Bayat. "Het wordt moeilijker als je als clubdirigent ook voorzitter van de KBVB bent. Daar moeten we niet flauw over doen." Ook in de Algemene Vergadering deed Bayat niets verkeerd volgens Louwagie. "Hij was voorstander van de bekerfinale en die komt er op 1 augustus. Hij heeft niets unfairs gedaan in dit verhaal en heeft alles op een normale manier laten verlopen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws