Minister van sport slaat terug naar Lyon-preses Aulas: 'Destijds moeten opstaan'

Minister van sport slaat terug naar Lyon-preses Aulas: 'Destijds moeten opstaan'

Gepubliceerd: zondag 31 mei 2020 om 09:39zo 31-05-2020 om 09:39

De voortdurende klaagzang van Olympique Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas stuit de Franse minister van sport tegen de borst. Roxana Maracineanu zegt dat ze meer dan genoeg heeft van de protesten van de club van Memphis Depay.

Aulas pleit alsnog voor een herstart van de Ligue 1, nu de coronamaatregelen in Frankrijk worden versoepeld. "Ik krijg iedere dag brieven van meneer Aulas. Met elke dag weer nieuwe scenario's. Maar hij is een beetje laat, want de strijd is al gestreden", zegt Maracineanu tegen Europe 1.

"Hij is voorzitter van het college van alle Ligue 1-clubs, als ik me niet vergis", vervolgt de voormalig topzwemster. "Toen besloten werd de Franse competitie stop te zetten, was dat het enige voorstel dat ik heb ontvangen. Hij had destijds moeten opstaan."

Maracineanu doet Lyon wel een handreiking. Door de versoepeling van de maatregelen mogen clubs vanaf dinsdag weer trainen. "Ik ben bereid om meneer Aulas vriendschappelijke wedstrijden in juli te laten organiseren met televisierechten, die het verlies van de afgelopen maanden kunnen compenseren", stelt de minister.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws