OHL wapent zich voor 1 of 2 augustus: Kijken of we contracten kunnen verlengen

OHL wapent zich voor 1 of 2 augustus: "Kijken of we contracten kunnen verlengen"

Gepubliceerd: maandag 25 mei 2020 om 21:26ma 25-05-2020 om 21:26

Het eerste weekend van augustus wordt erop of eronder voor Oud-Heverlee Leuven en K. Beerschot V.A.. Dan zullen zij hun langverwachte terugwedstrijd van de promotiefinale afwerken, zo geraakte maandag bekend. Filip Van Doorslaer, de woordvoerder van OHL, is een tevreden man.

Uiteindelijk vindt het cruciale duel dus gewoon plaats aan Den Dreef, en niet in pakweg Duitsland, zoals door sommigen geopperd werd. "We hebben zelfs even nagekeken of het buitenland een optie was", geeft Van Doorslaer aan bij Sporza. "Maar daarvoor was dan toestemming nodig van de desbetreffende bond en van lokale en nationale overheden. Dat zou al snel een werk van lange adem geworden zijn, waardoor het moeilijk zou worden om voor 30 juni een datum te vinden. De beslissing om in België te voetballen werd snel genomen."

"Wij wilden ook graag in eigen huis spelen en daardoor is gekozen voor begin augustus. We zullen nu moeten bekijken of we aflopende spelerscontracten kunnen verlengen zodat spelers inzetbaar voor die wedstrijd. Dat moet ook allemaal in regel zijn met het Belgische arbeidsrecht", kijkt OHL nu al vooruit naar de praktische aanpak.

"We hebben ook zes à zeven weken voorbereiding nodig. Ook daarom kozen we voor augustus. We gaan volgend seizoen voorbereiden alsof we in 1A spelen, maar evident is dat niet. Onze kern zal niet af zijn, want veel hangt ervan af of we in 1A of 1B zullen uitkomen", besluit Van Doorslaer. Bij Beerschot klonk eerder een gelijkaardig geluid.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws