'Club Brugge heeft met Okereke potentieel een nieuwe topschutter in huis'

'Club Brugge heeft met Okereke potentieel een nieuwe topschutter in huis'

20-05-2020 17:45
19

Club Brugge kroonde zich dit seizoen tot landskampioen. Toch had Blauw-Zwart voorin geen echte killer rondlopen. Maar heeft het die mogelijk wel al in de rangen met David Okereke. 

Okereke was dit seizoen in de Jupiler Pro League in 22 duels goed voor 9 doelpunten. Niet slecht, maar nog niet de goalgetter waarop Club Brugge gehoopt dat. 'Maar klopt dat wel? Als we de cijfers van Okereke bekijken, blijken die helemaal niet zo slecht. Niemand van blauw-zwart maakte in de competitie meer goals vanuit open spel (met strafschoppen erbij doet Vanaken beter), terwijl de Nigeriaan amper een goeie 1000 minuten op het veld stond', stelt Dieter Peeters, voetbalanalist en -journalist in Sport/VoetbalMagazine. 

Volgens Peeters kan Okereke nog heel belangrijk worden voor Club Brugge. 'Vooral de kwaliteit van zijn kansen valt op. Geen enkele speler in de Jupiler Pro League ondernam doelpogingen uit betere posities dan hij. Die hoge kwaliteit van doelpogingen is een goede voorspeller voor zijn doelpuntenproductie op langere termijn. Als Clement hem na de coronastop opnieuw het nodige vertrouwen kan geven, heeft Club Brugge met Okereke potentieel een nieuwe topschutter in huis.'