Als supporter van Racing Genk heb ik daar letterlijk van gedroomd

"Als supporter van Racing Genk heb ik daar letterlijk van gedroomd"

17-05-2020 21:30 Laatste update: 21:38
6

KRC Genk mocht vorig seizoen de landstitel vieren, met Leandro Trossard als belangrijke pion. De aanvaller van Brighton & Hove blikt bij Sporza terug op dat knappe seizoen.

"Als fan van Genk heb ik er letterlijk van gedroomd om iets te betekenen voor de club en ik wou de deur dichttrekken met een beker of een titel. Dat ik dat als aanvoerder heb kunnen doen, zal ik voor altijd koesteren", aldus Trossard. 

Nochtans liep het niet van een leien dakje bij KRC Genk, onder meer door het vertrek van Alejandro Pozuelo. "We hebben altijd aangegeven dat het de keuze van Pozuelo was. We hebben daar met hem over gesproken. Binnen de club was er misschien iets meer onrust over de vraag of we nog kampioen konden worden, maar de spelers hebben altijd aangegeven dat we het ook zonder hem zouden kunnen. Die overtuiging was er echt en dat hebben we bewezen achteraf."

Op 16 mei kon KRC Genk de titel vieren tegen Anderlecht. "Dat is toch wel het mooiste moment uit mijn carrière. Ik zou ook meteen opnieuw met de trainer op dat podium klimmen om te zingen. Je mag wel niet vergeten dat we op de bus al wat gedronken hadden, maar het was vooral pure emotie. Langzaam groeide het besef wat we gerealiseerd hadden. Sindsdien kan ik niet meer anoniem rondlopen in Limburg. Het gevoel iets te betekenen, maakt me trots."