Vandenbempt onthult: 'Bayat heeft Antwerp een billijk voorstel gedaan'

Vandenbempt onthult: 'Bayat heeft Antwerp een billijk voorstel gedaan'

02-05-2020 21:20
31

De Pro League vergadert maandag opnieuw over het huidige voetbalseizoen. Mogelijk wordt er dan beslist over het stopzetten van de competitie, al ruziën nog heel wat clubs over wat er moet gebeuren. Vooral Antwerp en Charleroi, al hebben die twee al toenadering gezocht.

Charleroi staat niet weigerachtig tegenover het einde van het seizoen, terwijl men daar bij Antwerp categoriek tegen is. Luciano D'Onofrio haalde eerder op de dag als stevig uit naar Charleroi en Mehdi Bayat. Dat zag ook Peter Vandenbempt. "Dat Antwerp niet blij is, kunnen we ons voorstellen. Er zijn altijd benadeelden en anderen die een beetje die profiteren. Er moet dus een soort compensatie zijn", vertelt Vandenbempt bij Sporza.

Die compensatie zou er weleens kunnen komen, al is er lang nog geen akkoord. "Ik heb begrepen dat Mehdi Bayat Antwerp een zeer billijk voorstel heeft gedaan", onthult hij. "Hij wou de inkomsten delen. Maar in de krant wuifde Luciano D'onofrio dat voorstel weg. Hij zei: "niets is wat het lijkt". Het laatste woord is dus nog niet gezegd. Er zijn veel onzekerheden. Er is veel afgunst, veel onvrede en argwaan binnen de Pro League. Dat discussieert erg moeilijk."