D'Onofrio viseert Pro League en KBVB: Voor de gezondheid? Dat geloof ik niet

D'Onofrio viseert Pro League en KBVB: "Voor de gezondheid? Dat geloof ik niet"

02-05-2020 09:15
33

De Pro League wil de competitie sinds begin april definitief stilleggen. Luciano D'Onofrio, sportief directeur bij Royal Antwerp FC, begrijpt niet waarom die beslissing niet werd overgelaten aan de Regering of de UEFA. Zo vertelt hij in Het Nieuwsblad.

"Ik vraag alleen om de vraag te stellen: waarom zijn de Belgische voetbalbond en de Pro League de ­enigen in Europa die zelf hebben beslist, vóór de politieke adviezen en zonder de Europese voetbalbond ­UEFA te consulteren, om de competitie stop te zetten? Al op 2 april! Ik vind dat een probleem", steekt D'Onofrio van wal.

"Ze zeggen dat dit voor de gezondheid van de mensen is. Ik geloof dat niet. Corona is een gevaarlijke pandemie, dat hoor je me zeker niet betwisten. Maar je moet toch afwachten hoe het verder loopt? Dat doet de politiek, dat doen alle Europese voetbalbonden", gaat de Antwerp-topman verder.

In ons land wil de Pro League al enige tijd overgaan tot een definitieve stopzetting van de competitie. "Ze hebben afgewacht, afstand genomen om een mening te vormen. Alleen in België willen we dat niet doen. En dan moet je je afvragen: waarom niet?", besluit D'Onofrio.