Bayat heeft genoeg van zware kritiek: Ik moet Antwerp teleurstellen

Bayat heeft genoeg van zware kritiek: "Ik moet Antwerp teleurstellen"

28-04-2020 10:15
37

Mehdi Bayat is voorzitter van Sporting Charleroi, maar ook van de KBVB. Dat is geen ideale situatie, zeker nu hij moet praten met de UEFA over het einde van de competitie. Is er sprake van belangenvermenging?

"Er is maar één club die dat zegt en dat is Antwerp", klinkt het bij Bayat in Het Nieuwsblad. "Maar ik moet hen teleurstellen. Ik zou graag willen dat België de macht heeft om aan de UEFA te zeggen hoe de verdeling van de Europese tickets moet gebeuren. De waarheid is dat ik geen enkele invloed daarop heb."

Als Antwerp de bekerfinale niet mag spelen, maakt het dus ook geen kans op een rechtstreeks Europa League-ticket. "De reglementen zijn duidelijk. Bij afwezigheid van een bekerwinnaar worden de tickets verdeeld volgens het klassement van de competitie. Zo zal het bijvoorbeeld ook in Frankrijk gebeuren."

Antwerp staat op een vierde plaats in de competities en zou dus voorrondes moeten spelen. Sporting Charleroi kan als nummer drie meteen naar de Europa League, aangezien er in dit doemscenario geen bekerwinnaar is.