UPDATE: Verkoop schiet de hoogte in, 'Club supporters jullie zijn geweldig'

UPDATE: Verkoop schiet de hoogte in, 'Club supporters jullie zijn geweldig'

26-04-2020 12:08 Laatste update: 27-04-2020 10:30
121

Club Brugge pakt uit met een primeur. Als eerste Belgische club brengt Blauw-Zwart vanaf heden mondmaskers op de markt. Geïnteresseerden kunnen de maskers online aankopen. De opbrengst gaat naar het goede doel.

Via de eigen kanalen kondigt Club het nieuws aan. De huidige koploper uit de Jupiler Pro League heeft twee unieke maskers ontworpen om aan de man te brengen. De maskers worden per vier verkocht. Voor een pakketje van vier stuks betaal je twintig euro. De winst die daardoor gegenereerd wordt, zo'n twee euro, gaat naar 'Club tegen Corona', de corona-actie van Club Brugge.

'Mondmaskers zullen een belangrijke rol spelen in de exitstrategie van de coronacrisis', legt Blauw-Zwart uit. 'Club wil hier zijn steentje aan bijdragen en brengt twee unieke mondmaskers op de markt.' Daarnaast heeft Club nog heel wat andere projecten lopen om het leven tijdens de coronacrisis wat eenvoudiger te maken. Het motto van Club dezer dagen is dan ook 'No Heart, No Glory'.

Zo plaatst Club dus een eerste mijlpaal in de geschiedenis van het Belgische voetbal. Nooit eerder creëerde een club uit ons land eigen mondmaskers. Bij Anderlecht kwam een supportersvereniging recent wel op hetzelfde idee.

Update: Inmiddels maakt Club Brugge bekend dat er al 10.000 stuks verkocht zijn op amper één dag. Een groot succes dus.

Update: Het gaat ongelooflijk hard met de verkoop, inmiddels werd de kaap van 27.000 verkochte mondmaskers overschreden.