Drama voor Ziyech? 'Hij kan maandenlang geen wedstrijd spelen'

Drama voor Ziyech? 'Hij kan maandenlang geen wedstrijd spelen'

24-04-2020 10:30
2

Chelsea gaat in gesprek met Hakim Ziyech en zijn zaakwaarnemer over de precieze datum voor zijn komst naar Londen, meldt de Daily Mail. De spelmaker dreigt maandenlang niet te kunnen voetballen, nu de Eredivisie wordt stilgelegd en de Premier League later wordt afgemaakt.

Vrijdag wordt hoogstwaarschijnlijk definitief de stekker uit dit Eredivisie-seizoen getrokken, nadat het kabinet eerder een verbod op profvoetbal tot 1 september afkondigde. Omdat de Premier League naar alle waarschijnlijkheid wel in de zomer wordt uitgespeeld, zit Ziyech in een lastig parket. Normaliter zou hij op 1 juli aansluiten bij de Chelsea-training, maar de verwachting is dat het huidige Premier League-seizoen in juli en augustus nog loopt.

Ziyech mag pas in actie komen in het nieuwe seizoen, nadat de uitgestelde transfermarkt opent. Wanneer dit is, is nog altijd onduidelijk, maar de UEFA is van plan om de Champions League en de Europa League in augustus af te ronden. Dat betekent dat de transfermarkt zeker niet voor 1 september zal openen en Ziyech dus minimaal vier maanden niet kan voetballen.

Het is onwaarschijnlijk dat Ziyech zich al zal aansluiten bij de groepstraining als de huidige competitie nog loopt, meldt de Daily Mail. Chelsea is nu met de Ajacied en zijn zaakwaarnemer in gesprek over juiste periode om naar Londen te komen en te starten met trainen.