Moeskroen reageert scherp: ‘Geen sprake van een fusie op dit moment’

Moeskroen reageert scherp: ‘Geen sprake van een fusie op dit moment’

18-04-2020 12:30 Laatste update: 12:32
11

KV Kortrijk voorzitter Joseph Allijns stak het vuur aan de lont door te opperen dat een fusie tussen zijn KVK, Roeselare en Moeskroen een goede zaak zou zijn voor het voetbal in de regio. Moeskroen voelt zich koud gepakt en heeft nu gegageerd.

Het nieuws over een potentiële fusie werd door de harde kern van KVK al snel op kritiek onthaald. Ook Roeselare reageerde lauwtjes op de berichtgeving, de derde club in het verhaal liet via een persbericht zijn mening duidelijk verstaan.

‘Wat de geruchten over een fusie met onze Kortrijkse buren aangaat: er is totaal geen sprake van dat dat dossier op korte of middellange termijn gefinaliseerd wordt’, valt er te lezen op de clubwebsite. De club bevestigd wel dat er al over gesproken is, concreet is het echter helemaal niet.

‘Er was inderdaad een informele ontmoeting tussen de directies van de 2 clubs waar over verschillende onderwerpen werd gepraat, maar een fusie behoort helemaal niet tot de orde van de dag’, stelt Moeskroen duidelijk.

De club, die nog geen licentie beet heeft voor volgend seizoen, wil er verder dan ook geen energie aan verspelen. ‘Wij stoppen al onze energie in de licentie voor volgend seizoen. Onze belangrijkste zorg is de toekomst van deze club.’