'Moeskroen en Roeselare merken dat hun systeem het niet meer gaat redden'

'Moeskroen en Roeselare merken dat hun systeem het niet meer gaat redden'

17-04-2020 13:47
6

Speculaties over fusies beheren het voetbalnieuws deze dagen. Door de licentieproblemen van enkele clubs zien sommige een fusie als de enige uitweg. Sporteconoom Trudo Dejonghe legt die fusienood uit bij Sporza.

Dejonghe begint met de uitleg waarom de clubs nu een fusiepad verkennen: "Roeselare heeft financiële problemen en ik vrees dat ze hun licentie ook niet bij het BAS zullen krijgen. En bij Moeskroen weten we nu ook hoe de vork in de steel zit. Ze vrezen: het is fuseren of het is game over", zegt Dejonghe. Er zijn genoeg goede voorbeelden van een fusie. De meeste clubs verkennen dan ook dat pad als mogelijke optie.

Moeskroen Roeselare zijn al enkele keren gered door buitenlandse investeerders. "Ze merken dat hun systeem het niet meer zal redden en gooien een reddingsboei uit naar Kortrijk, dat een meerwaarde ziet qua sponsoring en accommodatie", legt Dejonghe uit. "Qua toeschouwersaantallen zal het niet zo veel opbrengen, maar we praten wel over een regio met veel kmo's. Vele bedrijven steunen sportploegen, maar ze moeten hun investeringen dan verdelen over die clubs en doen het dan soms niet", zegt Dejonghe.