Witsel toont goed hart met donatie van 100.000 euro voor Luiks ziekenhuis

Witsel toont goed hart met donatie van 100.000 euro voor Luiks ziekenhuis

15-04-2020 18:01
3

Axel Witsel mag dan wel in Duitsland wonen, hij is ons land en zijn thuisstad Luik zeker nog niet vergeten. Dat heeft ook het ziekenhuis van Luik ondervonden, dat een bijzonder mooie geste kreeg van Witsel.

De Rode Duivel heeft namelijk besloten om maar liefst 100.000 te doneren aan het ziekenhuis. Daarmee kan het tijdens de coronacrisis broodnodig materiaal aankopen. "Ik weet heel goed hoe noodzakelijk goed materiaal is om te kunnen presteren. Wij hebben ook veel vrienden die in de zorgverlening werken en meehelpen in de strijd tegen Covid-19", zegt Witsel in een communiqué op de website van het ziekenhuis.

"Zij vertellen me hoe ze beschermend materiaal tekortkomen of dat het van slechte kwaliteit is. Ze getuigen ook over de onmacht van het personeel door het gebrek aan materiaal in verhouding met de toestroom van patiënten. Ik wilde dus een gebaar stellen. Het voetbal stelt in deze kritieke situatie niet veel voor. Ik wil de verpleegkundigen helpen die dit vandaag echt nodig hebben", vertelt hij.