Courtois krijgt volste vertrouwen in Real: 'Twee jonkies strijden om doublurerol'

Courtois krijgt volste vertrouwen in Real: 'Twee jonkies strijden om doublurerol'

13-04-2020 15:22

Na een weifelende start heeft Thibaut Courtois zijn criticasters lik op stuk gegeven bij Real Madrid. Zeker na de jaarwisseling was de Rode Duivel meermaals uitblinker bij De Koninklijke. Daar kan Alphonse Aréloa, jammer genoeg voor hem, over meespreken.

In de herfstmaanden gaf trainer Zinedine Zidane nog enkele keren de voorkeur aan Aréola, toen het Madrileense publiek Courtois enkele keren verbaal op de korrel nam. De Franse doelman vulde die rol ook verdienstelijk in. Zo sprokkelde Aréola in totaal toch bijna 700 speelminuten in het shirt van Real. Uiteindelijk trok Courtois echter aan het langste eind.

Daardoor verdween Aréola steeds meer naar de achtergrond. Aangezien hij gehuurd wordt van Paris Saint-Germain, is L'Equipe ervan overtuigd dat Real niet verder zal gaan met de Fransman. Dubbel pech voor Aréola, want ook in Parijs is men hem liever kwijt dan rijk. De kans is dan ook groot dat de doelman deze zomer uitkijkt naar een andere club.

Geen vervanger
Extra opsteker voor Courtois: Real zou niet van plan zijn om een volgende concurrent naar de Spaanse hoofdstad te loodsen. Zidane gelooft rotsvast dat Andreï Lounine en zijn eigen zoon, Luca, de kwaliteiten hebben om onze landgenoot het vuur aan de schenen te leggen. Beide 21-jarige keepers werden dit seizoen uitgeleend en zullen onderling moeten uitvechten wie de rol van doublure op zich neemt.