Blijft David in Gent? Ik hoop dat we hem nog een jaar kunnen houden

Blijft David in Gent? "Ik hoop dat we hem nog een jaar kunnen houden"

13-04-2020 12:00 Laatste update: 12:00
1

Jonathan David (20) moet KAA Gent een recordbedrag opleveren. De topschutter van de Buffalo’s lijkt stilaan onhoudbaar geworden. Al hoopt Thorup dat Gent de Canadees kan overtuigen om een extra jaar in de Ghelamco Arena te blijven.

De Gent-trainer geeft alvast toe dat David een uitzonderlijk talent is. "Hij is wellicht het grootste talent waarmee ik al gewerkt heb en ik kan gerust zeggen dat er geen limieten zijn over het niveau dat hij kan halen", is Thorup vol lof bij het Deense Bold.

Iedereen verwacht dat Gent deze zomer een recordbedrag mag bijschrijven op de bankrekening. Thorup hoopt echter dat David alsnog blijft. "Ik hoop dat we hem nog een jaar kunnen houden, maar hij zal op termijn wellicht naar één van de grote clubs in een topcompetitie gaan. Daar ben ik zeker van."

Jackpot voor Gent
De marktwaarde van David is inmiddels opgelopen tot 22,50 miljoen euro. Aangezien het contract van de Canadees nog tot 2023 loopt, mikt Gent op een transfersom van 25 à 30 miljoen euro. Verschillende Europese topclubs trekken aan de mouw van David. Gent zit alvast in een luxepositie.