'Eerste club loopt licentie mis wegens financiële problemen'

'Eerste club loopt licentie mis wegens financiële problemen'

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 10:05wo 08-04-2020 om 10:05

Vandaag deelt de licentiecommissie de licenties voor de profclubs uit. Voor enkele clubs is dit bang afwachten. Ook voor de Limburgse club Lommel SK wordt het tandenbijten. Het Belang van Limburg schrijft dat Lommel niet meer op een licentie moet rekenen.

Door de coronacrisis verkeert ook Lommel in financiële moeilijkheden. De Israëlische investeerder Udi Shochatovitch komt zijn financiële verplichtingen niet meer na en de spelers staan op technische werkloosheid. Tenzij de investeerder tegen woensdagmiddag ruim een half miljoen op tafel legt, kan Lommel haar licentie vergeten. De Limburgers zullen dan naar alle waarschijnlijkheid in beroep gaan. Dit beroep wordt door het BAS behandeld tegen 10 mei.

Hoewel er een akkoord was met Shochatovitch komt hij volgens ex-voorzitter Kerkhofs zijn afspraken niet na. De investeerder moest 2,6 miljoen euro in de club pompen, maar heeft dit bedrag niet op zijn rekening staan. Hij zette Lommel ook al te koop op de internationale markt. Als er een akkoord gemaakt kan worden tussen beide partijen, kan de vzw van Lommel de club kopen voor één symbolische euro.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws