‘Anderlecht vindt bijna definitief akkoord, nog paar weerspannige spelers’

‘Anderlecht vindt bijna definitief akkoord, nog paar weerspannige spelers’

Gepubliceerd: dinsdag 7 april 2020 om 08:23di 07-04-2020 om 08:23

Laatste update: woensdag 8 april 2020 om 10:46wo 08-04-2020 om 10:46

Het einde van de soap rond de bijdrage van de Anderlecht-spelers lijkt in zicht. Het Laatste Nieuws laat weten dat een nieuw document goed is ontvangen bij de meerderheid van de selectie. Vooral Vincent Kompany maakte zich sterk en wilde solidariteit.

Anderlecht heeft nu een nieuw document naar de spelers gestuurd. ‘Daarin staan nu duidelijke afspraken over het afstaan van tekengeld en één maandloon, maar ook over bescherming tegen technische werkloosheid. Anderlecht heeft er vertrouwen in dat de voltallige selectie zal tekenen.’

‘De spelers die wij hoorden, zijn ook effectief geneigd om dat te doen. Er is wel sprake van individuele aanpassingen in de deals, Vincent Kompany ging zelf in gesprek met zijn kleedkamer om iedereen op één lijn te krijgen. Technische werkloosheid voor de voetballers was voor RSCA nooit een optie’, klinkt het.

Update: Het Nieuwsblad laat weten dat RSC Anderlecht bijna een definitief akkoord heeft bereikt met alle spelers om hun loon in de maand april in te leveren. Er zijn echter nog een paar weerspannige spelers die niet akkoord zijn met het idee om ook afstand te doen van 1/12 van hun tekengeld, maar ze voelen dat verzetten weinig zin heeft. Als paars-wit in de toekomst nog extra maatregelen treft krijgen de spelers een compensatie voor het salarisverlies in april.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws