'Faes (KV Oostende) stelt zich vragen bij loonsvermindering van 50 procent'

'Faes (KV Oostende) stelt zich vragen bij loonsvermindering van 50 procent'

Gepubliceerd: donderdag 2 april 2020 om 08:30do 02-04-2020 om 08:30

De spelers van KV Oostende staan de helft van hun maandloon af om de ploeg te helpen in volle coronacrisis. Wout Faes stelt zich daar echter vragen bij, want hij is eigenlijk al van Reims.

De club uit Ligue 1 kocht hem afgelopen winter aan, maar leende hem meteen weer uit aan KV Oostende. Volgens Het Nieuwsblad gebeurt dat met een speciale constructie. KV Oostende betaalt hem eigenlijk nu al het loon dat hij bij Reims gaat krijgen. De Fransen betalen Oostende later terug.

Faes vraagt zich dan ook af of KV Oostende zomaar een halvering van het loon kan vragen. Om regelingen te treffen met huurlingen Sylla, Niane en Verstraete zal KV Oostende contact opnemen met respectievelijk Zulte Waregem, Sporting Charleroi en Antwerp.

Oostende zit sowieso met financiële kopzorgen. Het is nog niet zeker dat de kustploeg een licentie zal krijgen voor volgend seizoen. Oostende kampt met heel wat schulden en een overname door een Amerikaanse investeringsmaatschappij ging op het laatste nippertje niet door.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws