Leko onder de indruk: “Een topcoach in België, alleen maar complimenten”

Leko onder de indruk: “Een topcoach in België, alleen maar complimenten”

Gepubliceerd: dinsdag 24 maart 2020 om 19:11di 24-03-2020 om 19:11

Philippe Clement en Club Brugge leken voor het coronavirus af te stevenen op de landstitel. Tegenover Sport/Voetbalmagazine laat ex-coach van Blauw-Zwart Ivan Leko zich uit over de evolutie van de club.

De Kroaat begint lovend over het bestuur van Club Brugge. “Het bestuur heeft bijzonder werk geleverd in de zomer. Ze hebben sleutelspelers verkocht, maar het belangrijkste is dat ze geïnvesteerd hebben om die te vervangen. Ze hebben een ploeg gebouwd die sterker is dan het afgelopen jaar, met meer concurrentie.”

Volgens Leko heeft Club Brugge geen concurrentie. “Op dit moment hebben ze geen rivaal in België. Het is een mooi voorbeeld voor andere clubs: je kunt spelers verkopen, maar je moet ook in de ploeg investeren. Wat me aan hun project bevalt, is dat het niet alleen draait om geld verdienen. Ze doen de club ook vooruitgaan.

Ook voor Clement is Leko lovend. “Philippe Clement heeft de titel gewonnen met Genk en staat op het punt om dat over te doen met Club. En dat allemaal met goed voetbal. Hij is een topcoach in België, hij verdient alleen maar complimenten. Hij is erg slim, iedereen praat over hem en dat is verdiend.”

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Heeft Leko hier gelijk?

(129 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws