Vlap blikt terug op seizoen bij Anderlecht: Niet altijd makkelijk geweest

Vlap blikt terug op seizoen bij Anderlecht: "Niet altijd makkelijk geweest"

19-03-2020 12:00 Laatste update: 12:01
3

De Belgische competitie ligt stil, en dus zijn heel wat spelers uitgezwermd naar hun thuisland. Ook Michel Vlap kreeg toestemming van Anderlecht en zit nu in Friesland. Daar volgt hij wel zijn individuele programma.

"Ik heb mijn conditionele schema weer afgevinkt", vertelt hij aan AD. "De club heeft iedere speler een individueel programma meegegeven. Met een app kunnen ze precies zien wat we hebben gedaan."

Ook voor Vlap is dit natuurlijk een ongewone situatie. "Bizar wat er allemaal in de wereld gebeurt. Ook bij Anderlecht testte vorige week iemand positief op het coronavirus (bestuurslid Matthijs Keersebilck, red.). We zouden zondag aanvankelijk nog met drie groepen op verschillende tijden trainen, tot we hoorden dat alle wedstrijden er voorlopig uitliggen. Vrijwel alle buitenlandse spelers zijn vervolgens teruggegaan naar hun eigen land."

Voor Vlap is het extra sneu, want hij was net op dreef. "Ik sta tijdens mijn debuutseizoen gewoon in de dubbele cijfers. Het is niet altijd even makkelijk geweest. Ik woonde voor het eerst op mezelf, ook nog in het buitenland. Bovendien voetbal ik bij een grote club, waar de resultaten in het begin tegenvielen. Maar uiteindelijk is het simpel: je moet gewoon hard blijven werken en vertrouwen in jezelf houden. Het ging de afgelopen weken lekker. Des te meer reden om de draad straks weer op te pakken."