Lokeren kan doorstart maken onder 282, maar bewindvoerder oppert 'nieuw verhaal'

Lokeren kan doorstart maken onder 282, maar bewindvoerder oppert 'nieuw verhaal'

16-03-2020 08:16
1

Sporting Lokeren heeft nog tot 23 maart om de nodige gelden, in totaal circa 7,5 miljoen euro, te vinden. Anders gaat de club failliet en moet de curator bekijken hoe de schuldeisers kunnen terugbetaald worden. Al is een doorstart in de lagere regionen nog een optie.

Kris Goeman, die optreedt als bewindvoerder bij Lokeren, geeft aan dat het stamnummer 282 nog te redden valt. "Wie de club onder een nieuwe structuur wil voortzetten, kan het stamnummer losweken uit het faillissement", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Al zullen mogelijke doorstarters wel over de nodige gelden moeten beschikken. "Aan het nummer zijn ook alle bondsschulden verbonden. Dat gaat onder meer om de achterstallige spelerslonen, tekengelden en boetes voor incidenten met supporters. In het geval van Sporting Lokeren is dat goed voor bijna twee miljoen euro."

Doorstart in amateurreeksen
Dat is niet alles, want Lokeren zal in dat geval een extra reeks dalen, waardoor de Tweede Amateurliga het hoogst haalbare is. Daar zou het dan nog eens starten met negen strafpunten. "Bovendien zal men, los van een sportieve degradatie, ook nog een reeks moeten zakken omdat niet alle schulden van de club werden overgenomen."

Indien Lokeren op een doorstart mikt, geeft de bewindvoerder alvast één raad mee. "Het zal financieel interessanter zijn om uit te kijken naar een ander stamnummer. Een nieuwe club zal ook een licentieaanvraag moeten doen. En die moet in principe al aangevraagd worden voor 31 maart", aldus Goeman.