OFFICIEEL: Promotiefinale tussen OH Leuven en Beerschot uitgesteld

OFFICIEEL: Promotiefinale tussen OH Leuven en Beerschot uitgesteld

12-03-2020 12:24 Laatste update: 15:05
12

Alle profwedstrijden in België worden dit weekend achter gesloten deuren afgewerkt. Dat geldt dus ook voor de promotiefinale tussen Oud-Heverlee Leuven en Beerschot. De thuisfans vinden dat niet kunnen.

Vorige week won Beerschot voor eigen volk met 1-0 van OHL. Aan Den Dreef zal er dus nauwelijks sprake zijn van een thuisvoordeel. De supportersclub Louvaniste kan daar niet mee leven.

"Persoonlijk zou ik het heel unfair vinden als wij thuis zonder publiek moeten spelen, terwijl Beerschot wel het voordeel van zijn fans heeft genoten", aldus voorzitter Marc Van Eylen bij Het Laatste Nieuws. "Als de Pro League de bekerfinale kan uitstellen, dan kunnen ze ook onze promotiefinale in 1B uitstellen. Ook voor Play-Off 2 heeft een uitstel geen enkel gevolg. Ik denk dat de club dat bij de Pro League moet eisen."

Volgens Van Eylen slinken de kansen van OHL zienderogen. "Als je hoort bij de spelers dat ze toch meer gemotiveerd zijn als ze de supporters horen en dat ze uitkeken naar onze acties die we gepland hebben, kan ik me niet inbeelden dat een match zonder publiek geen impact heeft. Voetballen zonder fans geeft wat een zwembadgevoel, er is geen sfeer als je niet kan vieren met de aanhang."

Update: De terugwedstrijd tussen OHL en Beerschot van komend weekend is uitgesteld, dat laat de Proximus League weten. Leuvens burgemeester Ridouani maakte zich sterk dat de wedstrijd zou worden uitgesteld.