Kogel door de kerk: Speeldag 30 achter gesloten deuren, bekerfinale uitgesteld

Kogel door de kerk: Speeldag 30 achter gesloten deuren, bekerfinale uitgesteld

12-03-2020 11:00 Laatste update: 11:13
42

Speeldag 30 in de Jupiler Pro League wordt achter gesloten deuren gespeeld. Dat heeft de Pro League beslist. De bekerfinale tussen Antwerp en Club Brugge wordt dan weer uitgesteld. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Die beslissing leek dan ook onvermijdelijk. In onder meer Frankrijk, Duitsland en uiteraard Italië werd die maatregel al genomen. Nu neemt ook de Pro League dus zijn voorzorgen. Ook de terugwedstrijd in de promotiefinale van 1B wordt afgewerkt zonder fans. Oud-Heverlee Leuven speelt zaterdag dus in een leeg stadion tegen Beerschot.

Voor de bekerfinale wordt er een nieuwe datum gezocht. De wedstrijden in de lagere klasses, van Eerste Amateurklasse tot Vierde Provinciale, worden allemaal afgelast. De vraag is wel hoe lang die competities opgeschort kunnen worden, want volgens experten is de piek van het virus in België nog niet bereikt.

Ook Play-Off 1 komt stilaan in het gedrang door de verspreiding van het virus. KV Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns sprak al over een heel drastische maatregel: de competitie gewoon afsluiten na 30 speeldagen. Club Brugge zou dan automatisch kampioen zijn.