Vrancken haalt uit naar Eupen en arbitrage: 'Discutabel en tijd rekken'

Vrancken haalt uit naar Eupen en arbitrage: 'Discutabel en tijd rekken'

08-03-2020 08:17
38

KV Mechelen kon zaterdag een bijzonder goede zaak doen in de strijd om Play-Off 1 door te winnen van KAS Eupen. Daar slaagde het niet in, waardoor de laatste partij van de reguliere competitie nog ontzettend spannend zal worden.

KV Mechelen raakte zaterdag niet voorbij Eupen, maar kwam nochtans op voorsprong. "Het enige verwijt dat ik mijn spelers kan maken is dat ze de kansen niet afgewerkt hebben", reageerde coach Wouter Vrancken bij Sporza.

"Eén foutje is fataal geweest, maar we moesten ook meer scoren. We zijn ontgoocheld over dit resultaat, maar het verandert niet zoveel voor volgende week. Het blijft een cupmatch, omdat Genk gewonnen heeft. We moeten er nu gewoon alles aan doen om er volgende week zo goed mogelijk te staan", aldus de trainer.

Hij was ook ontzettend streng over de arbitrage en haalde dan ook uit. "We zien wekelijks discutabele fases. Ik vind vooral de fase waarbij Vranckx een serieuze por in zijn rug krijgt toch wel frappant en bij ons gaat de bal niet op stip. De scheidsrechter zei dat het een spelfase was", klinkt het.

Ook Eupen kreeg weinig lovende woorden. "Het was heel moeilijk voetballen tegen een blok. We hebben onze kansen niet afgemaakt. Dat is jammer. Ik had een andere wedstrijd verwacht, waarin ook Eupen zou spelen om te winnen. De Wolf is tijd blijven winnen tot de laatste seconde", besloot hij.