Vlap barst van vertrouwen bij Anderlecht: Je hebt de echte Vlap gezien

Vlap barst van vertrouwen bij Anderlecht: "Je hebt de echte Vlap gezien"

08-03-2020 07:27
12

RSC Anderlecht heeft de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie afgewerkt met een vlotte zege. Het werd maar liefst 7(!)-0 tegen Zulte Waregem. Daarin was Michel Vlap weer de grote uitblinker, met drie doelpunten.

De Nederlander lijkt na een moeilijk begin nu echt helemaal te ontbolsteren bij Anderlecht. "Dat is wat vertrouwen en ritme doen", geeft de Nederlander aan bij Sporza.

"Ik heb met Sambi (Lokonga, red.) en Zulj twee jongens achter me die ontzettend goed kunnen voetballen. Die vinden mij. Ik moet de bal in de laatste fase krijgen, dan ben ik op mijn best. Nu heb je de echte Vlap gezien", vertelt hij.

Anderlecht weet ook weer wat winnen is de laatste weken. "De laatste tijd gaat het gewoon veel beter. Er is controle en vertrouwen, iedereen speelt vrijuit en wil de bal hebben. Er is plezier op het veld en dan zijn we gewoon een heel goeie ploeg", aldus Vlap.

Ook scoren lukt makkelijker voor Anderlecht. "Je moet werken op afwerken. Je moet weten hoe iedereen loopt. De laatste tijd spelen we ook voor het grootste gedeelte met een intacte elf. Er is veel balans en dat resulteert nu in veel doelpunten", besloot hij.