Club Brugge en Cercle Brugge beginnen op sociale media al aan de derby

Club Brugge en Cercle Brugge beginnen op sociale media al aan de derby

07-03-2020 16:23
6

Club Brugge en Cercle Brugge nemen het zaterdagavond tegen elkaar op in de Brugse derby. Een duel dat altijd voor een stevige strijd zorgt. Die wordt nu al deels uitgevochten op sociale media.

Club Brugge leeft met veel vertrouwen toe naar de derby en liet dat ook blijken op Twitter. Met een compilatie van afbeeldingen uit de laatste derby plaatste het de 0-2 "uitoverwinning" nog eens in de spotlights. Toen wisten Krépin Diatta en Emmanuel Dennis te scoren.

De buren van Cercle Brugge kaatsten daarop terug door in de geschiedenisboeken te duiken en een eigen overwinning in de spotlights te zetten. Het koos voor de 0-1 overwinning uit het seizoen 2010-2011. Toen was Kristof D'Haene, nu actief bij KV Kortrijk, de doelpuntenmaker.

Voordeel voor Club Brugge?
Het belooft alvast een pittig duel te gaan worden. Het is de 146e keer dat beide clubs het uitvechten in de derby. De vorige 72 wedstrijden met thuisploeg Club Brugge mondde 44 keer uit in een overwinning voor Blauw-Zwart.

Zestien keer werd het een gelijkspel, twaalf keer moest Club Brugge de drie punten aan Cercle Brugge geven. De laatste keer dat dat gebeurde was... in het seizoen 2010-2011.