Verdediger Deli over seizoen met Club Brugge: “Dat kan nog beter”

Verdediger Deli over seizoen met Club Brugge: “Dat kan nog beter”

07-03-2020 08:46
2

Simon Deli is een topaankoop gebleken voor Club Brugge. De verdediger laat zich tegenover Het Nieuwsblad uit over zijn debuutseizoen bij Blauw-Zwart.

“Vanaf het begin tot nu is alles heel goed verlopen”, begint Deli. “We waren strijdbaar op alle fronten, wat de bedoeling was. Als ik punten moet geven, zouden het sowieso positieve punten zijn. Het is mijn doel om steeds beter te worden en hier kan ik schaven aan sommige aspecten van mijn spel.”

“Tactisch of de opbouw van achteruit, bijvoorbeeld. Ik moet ook nog verbeteren op het vlak van concentratie. In sommige situaties moet ik beter mijn koelbloedigheid bewaren.” Deli spreekt ook nog over de handsbal tegen Manchester Uited. “Nee. Dat was geen kwestie van koelbloedigheid, maar een reflex.”

“Als je me vraagt hoe het komt, antwoord ik oprecht: ik heb geen idee”, gaat Deli verder. “Alles gebeurt heel snel, binnen de seconde. Ik zet mijn hand tegen de bal en heb geen tijd om hem terug te trekken. Als je naar mijn carrière kijkt, is zoiets me nooit eerder overkomen. Bovendien zat ik goed in de wedstrijd.”

“Het was een van die dagen waarop ik voelde dat ik heel goed zou spelen. Jammer genoeg is er iets gebeurd dat niet voorzien was. Ik ben gelovig en zeg: het is God die wilde dat het gebeurde. Het had ook iets anders kunnen zijn. Een zware blessure, die het einde van mijn carrière betekende. Of nog iets anders. Maar God heeft gewild dat het die actie was”, aldus Deli.