Vranckx (KV Mechelen) bekent kleur: Ik was supporter van Anderlecht

Vranckx (KV Mechelen) bekent kleur: "Ik was supporter van Anderlecht"

06-03-2020 12:15
4

Aster Vranckx is dit seizoen een echte revelatie bij KV Mechelen. Heel wat grotere clubs houden hem dan ook in het oog. In Sport/Voetbalmagazine geeft hij aan dat hij vroeger een voorkeur had voor Anderlecht. 

"Als jonge gast was ik eerlijk gezegd supporter van Anderlecht", aldus Vranckx. "Maar ik keek zelden naar wedstrijden, ik was daar eigenlijk niet zo mee bezig. Nu doe ik dat wel, om bij te leren en om tegenstanders te leren kennen."

Zijn debuut voor KV Mechelen was meteen tegen Anderlecht, waar hij onder meer Vincent Kompany tegenkwam. "Toen we op Anderlecht arriveerden en ik hem zag, dacht ik wel: aha, dat is dus Vincent Kompany . Een speciaal moment. Maar ik ga geen selfies vragen, dat zou een beetje kinderachtig overkomen."

Toch was Vranckx heel zenuwachtig in het Lotto Park. "Ik had mijn scheenbeschermers niet eens aan en kreeg door de nervositeit mijn veters niet gestrikt. Het duurde dus wel even voor ik klaar was, en de trainer maar roepen. Er bestaat zelfs een foto van, waarop je ziet hoe de kinesist me probeert te kalmeren. Op het veld liep het wel meteen lekker. Ik was vooral bezig met kort genoeg op de tegenstander te zitten. Hem niet laten wegdraaien. Eigenlijk gewoon zoals ik op training deed."