OFFICIEEL: Tabula rasa bij KVO, na trainer ook sportief directeur weg

OFFICIEEL: Tabula rasa bij KVO, na trainer ook sportief directeur weg

02-03-2020 17:35 Laatste update: 17:46
5

Het is bijltjesdag bij KV Oostende maandag. Na trainer Dennis Van Wijk heeft de kustploeg ook afscheid genomen van sportief manager Guy Ghysel.

Dat heeft KVO meegedeeld via de officiële kanalen. Ghysel werd aangesteld als sportief manager na het vertrek van Hugo Broos, maar kon de verwachtingen niet inlossen. Hij heeft zelf de beslissing genomen om te stoppen bij KV Oostende. Voor Ghysel komt er zo een einde aan zijn carrière bij KVO, waar hij in het verleden al jeugdtrainer, jeugdverantwoordelijke, hulptrainer en scout voor was.

"Na het vertrek van Kare Ingebrigtsen kozen we voluit voor Dennis Van Wijk als trainer. Ik kende Dennis nog van vroeger en hij was in mijn ogen de juiste kandidaat om over te nemen. Na zijn ontslag neem ik mijn verantwoordelijkheid en zet ik een stap opzij", aldus Ghysel.

"Of ik in de toekomst nog terugkeer in een andere hoedanigheid is niet aan de orde, nu primeert het behoud van KVO. Ik hoop oprecht dat de club zich de komende twee speeldagen kan handhaven in eerste klasse", gaf hij aan.

Ook voorzitter Frank Dierckens nam het woord. "We bedanken Guy voor zijn geleverde werk in moeilijke omstandigheden. Ik betreur, maar aanvaard zijn beslissing", aldus de voorzitter.