Mbokani loodst Antwerp al snel voorbij uitzonderlijk zwak KV Oostende

29-02-2020 22:18
9

Antwerp heeft zonder al te veel problemen gewonnen van KV Oostende. Twee vroege doelpunten van Dieumerci Mbokani volstonden voor de 3-1 overwinning.

De voorbije dagen viel er nog te lezen dat Dieumerci Mbokani niet meer kon scoren voor Antwerp. De spits diende al de criticasters meteen van antwoord tegen KV Oostende. Na amper vijf minuten voetballen scoorde Mbokani al twee(!) keer.

Antwerp bepaalde het tempo na de vroege openingstreffers en had bijna zeventig procent balbezit. Tot kansen kwam het echter niet. De buit was al binnen voor The Great Old, terwijl KVO niet bij machte was om tegen te prikken.

De tweede helft zorgde niet meteen voor beter voetbal. Antwerp kon wel scoren, maar zag een doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel. Aan de overzijde kwam KVO amper tot bij Sinan Bolat, die een rustige avond kende.

De wedstrijd kabbelde voort, met enkele kleine kansjes voor Antwerp. Doelpunten vielen er uiteindelijk nog wel. Mbokani maakte zijn hattrick, in extremis kwam er nog een eerredder voor KVO via Ronald Vargas. 3-1 werd de eindstand.