Verheyen spaart speler van Gent niet: Een zware fout

Verheyen spaart speler van Gent niet: "Een zware fout"

Gepubliceerd: vrijdag 28 februari 2020 om 15:30vr 28-02-2020 om 15:30

Het Europese verhaal van KAA Gent zit erop. Het raakte in twee partijen niet voorbij AS Roma. In Italië ging het onderuit, in eigen huis slikte het een dodelijk doelpunt. Gert Verheyen zag toch enkele Gentenaren volledig in de mist gaan.

De sterkhouders van Gent konden Verheyen wel bekoren. "Jonathan David, Vadis Odjidja en Sven Kums, de mannen die in België top zijn, bleken in deze confrontaties ook de sterkhouders", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Maar enkele andere spelers vielen volledig door de man. "Het zijn de jongens die er in onze competitie niet bovenuit steken die bij een niveau hoger als eerste een fout begaan. Lustig in de heenwedstrijd, Plastun in de return", aldus Verheyen.

Tegendoelpunt
Een fout van Plastun in de thuiswedstrijd zorgde ook voor dat pijnlijke tegendoelpunt. "Het begint al bij het balverlies op de helft van AS Roma. Je weet van tevoren dat Roma teert op een snelle omschakeling en toch loop je in die valkuil. In één actie is Gent vijf man kwijt. Maar waar Plastun vervolgens heen loopt, is een zware individuele fout."

"Onbegrijpelijk hoe ver hij met zijn tegenstander naar buiten loopt, waardoor de afstand met Ngadeu te groot wordt. Dat is helemaal verkeerd en vreemd voor een centrale verdediger. Je verdedigt toch de goal, niet de cornervlag? En zo is het altijd iets dat verkeerd loopt", klinkt het streng.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws