Rode kaart bij Club Brugge, maar: Deli verdiende geel

Rode kaart bij Club Brugge, maar: "Deli verdiende geel"

Gepubliceerd: vrijdag 28 februari 2020 om 08:16vr 28-02-2020 om 08:16

Simon Deli maakte geen al te beste beurt in het duel tegen Manchester United. De Ivoriaanse verdediger pakte na 22 minuten rood na een domme handsbal in de eigen zestien. Was die rode kaart echter ook terecht?

Scheidsrechter Gözübüyük gaf meteen na de handsbal van Deli de verdediger meteen rood. De VAR riep de scheidsrechter wel nog naar het scherm, maar die bleef bij zijn beslissing. Volgens ex-scheidsrechter Tim Pots nam Gözübüyük een foute beslissing.  "Handspel op een schot naar doel is geel, tenzij je oordeelt dat die bal anders naar alle waarschijnlijkheid was binnen gegaan", klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

"De VAR riep de ref naar het scherm, omdat hij vond dat Mignolet nog bij de bal kon. Dat denk ik ook, want Mignolet zag die bal goed komen en dook er ook naar. Deli verhinderde volgens mij geen gemaakt doelpunt, en dus had een gele kaart beter geweest", klinkt het.

Toch bleef het bij die rode kaart. "Zeker kan je natuurlijk niet zijn. De scheidsrechter heeft de fase uiteindelijk een keer of zes gezien, en bleef overtuigd dat een duidelijke scoringskans was ontnomen. Een hard verdict. Had Deli óp de doellijn gestaan, was er geen enkele discussie mogelijk geweest en was het uiteraard altijd rood", aldus Pots.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws