Update: 'Topper tussen Juventus en Inter wordt dan toch voor publiek gespeeld'

Update: 'Topper tussen Juventus en Inter wordt dan toch voor publiek gespeeld'

Gepubliceerd: maandag 24 februari 2020 om 18:47ma 24-02-2020 om 18:47

Laatste update: donderdag 27 februari 2020 om 11:21do 27-02-2020 om 11:21

De kans is groot dat alle wedstrijden in Noord-Italië de komende periode achter gesloten deuren plaatsvinden. Door de uitbraak van het Coronavirus dreigt onder meer Juventus – Internazionale zonder fans te worden gespeeld.

Paolo Dal Pino, de voorzitter van de Serie A, heeft een brief naar de Italiaanse regering gestuurd, waarin hij verzoekt om alle duels uit de competitie, de Italiaanse beker én alle Europese affiches achter gesloten deuren af te werken. Dat meldt onder meer Calcio e Finanza. Het afgelopen weekeinde gingen vier duels niet door vanwege het Coronavirus, maar meer uitstel is niet wenselijk.

De Italiaanse voetbalbond vreest namelijk dat het een groot probleem wordt om de wedstrijden opnieuw in te plannen, mede doordat de competities afgelopen moeten zijn voor de start van het EK op 12 juni. Volgens media in het land lijkt de Italiaanse overheid van plan om met het verzoek in te stemmen. Vermoedelijk wordt de beslissing maandagavond bekendgemaakt.

Dat betekent dat ook Juventus en Inter met Romelu Lukaku het zonder de steun van de aanhang moeten stellen. De topper tussen de twee titelkandidaten staat zondag 1 maart op het programma in Turijn.

In het noorden van Italië zijn inmiddels zes mensen overleden aan het Coronavirus. Meerdere steden zijn al van de buitenwereld afgesloten.

Update: Hoewel het dodental in Italië verder oploopt (woensdagavond was er sprake van twaalf overledenen), heeft de Italiaanse voetbalbond besloten dat Juventus-Inter tóch met fans gespeeld mag worden. De kraker tussen de koploper en het nummer drie uit de Serie A staat deze zondag op het programma, om 20u45.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws