UPDATE: Gaan de spelers van Lokeren in staking? ‘Training gaat niet door’

UPDATE: Gaan de spelers van Lokeren in staking? ‘Training gaat niet door’

Gepubliceerd: maandag 24 februari 2020 om 14:14ma 24-02-2020 om 14:14

Laatste update: woensdag 26 februari 2020 om 12:27wo 26-02-2020 om 12:27

1B is een hoop chaos na de nietig verklaarde wedstrijd tussen Beerschot en Virton. Er dreigt echter nog meer chaos door de financiële malaise van Sporting Lokeren, dat meldt Het Nieuwsblad.

‘Heeft Lokeren tegen Roeselare zijn laatste match gespeeld? Het zou zomaar kunnen. Ook dit weekend was er nog altijd geen witte rook op Daknam. Voorzitter Louis de Vries blijft wanhopig op zoek naar financiële middelen om een faillissement te vermijden’, klinkt het.

Vrijdag neemt Lokeren het op tegen Beerschot, maar als er deze week geen oplossing wordt gevonden om de financiële malaise op te lossen lijkt de kans reëel dat Lokeren-Beerschot niet zal doorgaan. De spelers, technische staf en zelfs de stewards worden al lange tijd niet meer betaald.

“We zijn naar hier gekomen zonder dokter, met drie rolletjes tape en zonder energiesupplementen”, liet coach Stijn Vreven na Roeselare weten. De financiële problemen bij Lokeren zijn aldus enorm en er staan weer een cruciale week te wachten op Daknam.

Update: Lokeren speelt nog minstens één match als profclub. Het duel tegen Beerschot gaat gewoon door. Dat liet voorzitter Louis De Vries weten aan Sportwereld. Het gaat om een risicomatch. Er moeten dus een bepaald aantal stewards aanwezig zijn, maar de stewards kregen de laatste matchen geen geld. Na overleg met de club beslisten de stewards om vrijdag toch aanwezig te zijn.

Update: Het gaat van kwaad naar erger voor Sporting Lokeren. Volgens onze bronnen ging de training van 10u30 niet door en het ziet er naar uit dat de spelers staken. Door de financiële malaise worden er al een tijdje geen lonen meer betaald.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws