Thorup wil stunten met KAA Gent: Dat is AS Roma niet gewend

Thorup wil stunten met KAA Gent: "Dat is AS Roma niet gewend"

Gepubliceerd: zaterdag 22 februari 2020 om 16:45za 22-02-2020 om 16:45

KAA Gent speelt volgende week de terugwedstrijd tegen AS Roma in de Europa League. In de heenwedstrijd werd het 1-0 voor de Italianen. Coach Jess Thorup gelooft duidelijk nog in de kwalificatie.

"We speelden geen perfecte wedstrijd, wél een heel goeie match", geeft Thorup aan bij Het Laatste Nieuws. "Ik miste alleen de efficiëntie om dat belangrijke uitdoelpunt te maken. Ik vind 1-0 een gevaarlijke uitgangspositie. Als zij er bij ons eentje kunnen maken, moeten wij al drie keer scoren. We hebben donderdag nog een hele weg te gaan."

KAA Gent liet alvast mooie dingen zien in Rome. "We hebben gevoetbald op onze manier, we hebben hen onder druk gezet. Het belangrijkste is voor mij dat wij onszelf overtuigd hebben dat we op het niveau van een topclub als Roma meekunnen. We misten de 'finishing touch'. Maar als je zoveel kansen kan afdwingen tegen een sterk team als Roma, geeft dat hoop. Het zou veel erger zijn als we géén kansen hadden afgedwongen."

Thorup hoopt dat Roma nu gaat twijfelen. "In het spel waren wij zo goed als zij. Ze wisten niet goed hoe ze met de situatie moesten omspringen, je zag dat ze niet gewend zijn om zo onder druk gezet te worden. Zeker thuis niet. Daarom geloof ik dat we donderdag nog iets moois kunnen doen."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Haalt KAA Gent de achterstand op?

(517 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws