BeNeLiga kan oplossing zijn voor verliesmodel van Belgische clubs

"BeNeLiga kan oplossing zijn voor verliesmodel van Belgische clubs"

Gepubliceerd: zaterdag 22 februari 2020 om 13:28za 22-02-2020 om 13:28

De Belgische clubs boekten een recordverlies van 87 miljoen euro in 2019. Peter Croonen, voorzitter van de Pro League, denkt dat de BeNeLiga een oplossing kan bieden.

"Er zijn maar 5 clubs die winst maken, dat is niet goed”, begint Croonen tegenover Sporza. “Dat heeft enerzijds te maken met het feit dat we hier 24 profclubs hebben in een relatief klein land. En het voetbal is een "zero-sum game. Elke club moet een bepaalde budgettaire discipline hanteren. En er moet gekeken worden naar een manier om meer inkomsten te genereren."

De BeNeLiga wordt al een tijdje genoemd. "Een BeNeLiga is misschien een oplossing. Dan wordt de markt plots heel wat groter en krijg je een andere dimensie. In de grotere competities gaan de budgetten steeds omhoog en zo komen de lonen hier ook onder druk. Een groter speelveld kan zeker helpen. Dat is een van de redenen waarom we een BeNeLiga absoluut moeten bekijken."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Heeft Croonen hier gelijk?

(278 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws