Van der Bruggen zag kantelmoment: “Moest altijd tweede geel en penalty zijn”

Van der Bruggen zag kantelmoment: “Moest altijd tweede geel en penalty zijn”

Gepubliceerd: zaterdag 22 februari 2020 om 07:28za 22-02-2020 om 07:28

KV Kortrijk ging nipt onderuit tegen KRC Genk. De Kerels vinden echter dat ze een penalty verdienden. Dat liet ook Hannes Van der Bruggen aan Sporza weten.

“Het was gevechtsvoetbal op dit veld”, begint de middenvelder. “Wij probeerden wel te voetballen, zij kozen voor de lange bal naar Onuachu. Op zich vind ik dat we het goed deden. We hadden de controle in de eerste helft en kregen de grootste kans in de tweede via Mboyo, die ongelukkig over trapte.”

Van der Bruggen laat zich ook uit over de penaltyfase. “Meteen daarna volgde het moment waarop voor mij de wedstrijd kantelde. Kouassi tikte Mboyo aan, moest altijd zijn tweede geel krijgen en wij een strafschop, maar dat gebeurde niet.”

“We kwamen daarentegen 0-1 achter en probeerden nog wel iets te doen, maar dat lukte niet meer. We zijn niet slecht bezig en willen de grote ploegen nog wat kietelen, maar hoeven onszelf geen druk meer op te leggen”, aldus Van der Bruggen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Heeft Van der Bruggen hier gelijk?

(246 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws