'Besiktas wil optie niet lichten: Liverpool krijgt Karius in de maag gesplitst'

'Besiktas wil optie niet lichten: Liverpool krijgt Karius in de maag gesplitst'

Gepubliceerd: vrijdag 21 februari 2020 om 23:44vr 21-02-2020 om 23:44

Loris Karius lijkt twee jaar na de beruchte Champions League-finale tegen Real Madrid terug te keren bij Liverpool. De 26-jarige sluitpost keept sindsdien op huurbasis voor het Turkse Besiktas.

De huurovereenkomst tussen beide partijen loopt aan het einde van het seizoen af. Liverpool en Besiktas waren een verplichte optie tot koop ter waarde van 8,5 miljoen euro overeengekomen, mits de Turken bepaalde doelstellingen zouden halen. Eén daarvan was het behalen van Europees voetbal, maar Besiktas komt vooralsnog niet verder dan plek zeven: als de club daar blijft bivakkeren, is men niet verplicht om de koopoptie van Karius te activeren.

Volgens The Athletic is Besiktas ook niet van plan om de doelman op permanente basis aan zich te binden. De kans is dus aanwezig dat Karius in de zomer terugkeert op Anfield, waar hij nog één seizoen onder contract staat. Zijn zaakwaarnemer lijkt tegen die tijd echter weer in actie te kunnen komen: uitzicht op speelminuten heeft Karius namelijk niet bij Liverpool.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws