KAA Gent speelt een match van net niet tegen AS Roma

KAA Gent speelt een match van net niet tegen AS Roma

Gepubliceerd: donderdag 20 februari 2020 om 22:52do 20-02-2020 om 22:52

KAA Gent heeft zichzelf donderdag geen dienst bewezen in de Europa League. De Buffalo's speelden verdienstelijk tegen AS Roma, maar speelden ook een match van net niet. Uiteindelijk verloor het met 1-0 in Rome.

Gent kon weer rekenen op Depoitre. De aanvaller begon dan ook in de basis, maar het duurde even voor Gent aanvallend iets bracht. In de openingsfase had de thuisploeg de controle over de wedstrijd. Toen Lustig ook nog eens in de fout ging, profiteerde AS Roma optimaal. Via Perez kwam de 1-0 op het bord.

Gent had een tijdje nodig om te herstellen van het doelpunt in het openingskwartier. Onder impuls van Bezus en David kwamen er ook kansen. Maar Gent speelde haast alles verkeerd uit. Op de counter koos Vadis te vaak voor de foute opties. Bezus dreigde dan weer vanaf afstand, maar de gelijkmaker kwam maar niet op het bord.

In de tweede helft had Gent nog meer aanspraak op een gelijkspel. Maar het was gewoon niet de match van de Buffalo's. David verdween ook meer en meer uit de wedstrijd. Depoitre kreeg op aangeven van Kums dé kans op de 1-1, maar hij besloot al zwevend de bal in één tijd te nemen. Pau Lopez kon eenvoudig redding brengen. Het slotoffensief was nog voor de thuisploeg, maar ook AS Roma kwam niet meer tot scoren.

Binnen zeven dagen staat de return op het programma. Als Gent dan wat beter met de kansen om kan gaan, is kwalificatie voor de volgende ronde nog mogelijk. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Wie haalt de volgende ronde?

(117 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws