Antwerp bijt van zich af: Wij moeten niet onderdoen voor de andere topclubs

Antwerp bijt van zich af: "Wij moeten niet onderdoen voor de andere topclubs"

Gepubliceerd: woensdag 12 februari 2020 om 18:46wo 12-02-2020 om 18:46

Laatste update: woensdag 12 februari 2020 om 18:46wo 12-02-2020 om 18:46

Antwerp heeft beslist om -net als KAA Gent- niet mee te stappen in de collectieve verkoop van de televisierechten aan Eleven Sports. Bij de Great Old zijn ze immers niet tevreden over de verdeelsleutel. De grote clubs zouden 80 procent krijgen van alles boven de 80 miljoen euro. Antwerp behoort nog altijd bij tot kleinere clubs, maar werpt zich de laatste jaren steeds meer op als topclub.

Antwerp wil dit status nu verzilveren. Net als KAA Gent gaan ze niet akkoord met de exclusieve toekenning van de rechten aan de Engelse mediagigant Eleven Sports. Sven Jacques en Luciano D’Onofrio -die namens Antwerp aanwezig waren tijdens de stemming- wilden niet reageren, maar Het Nieuwsblad wist wel een reactie los te weken bij Paul Gheysens.

De voorzitter van de Great Old wil zich niet laten kennen. "Wat de gevolgen zijn, daar ga ik niet op in. Ik ken de finesses nog niet. Maar het kan niet zijn dat ze ons behandelen als een kleine club", aldus Gheysens. "Wij zijn gewapend om van belang te zijn in de competitie. Club Brugge staat momenteel verder, maar wij moeten niet onderdoen voor de andere topclubs. We trekken evenveel kijkers, dus moeten ze ons ook behandelen als een topclub."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws