Goudhaantje van Gent laat zich inspireren door Touré: Ook hij begon in België

Goudhaantje van Gent laat zich inspireren door Touré: "Ook hij begon in België"

07-02-2020 17:07 Laatste update: 17:22
5

Bij KAA Gent lopen er dezer dagen enkele goudhaantjes rond, Elisha Owusu is er daar één van. De Fransman is alvast geïnspireerd door niemand minder dan Yaya Touré.

Als een nobele onbekende kwam Owusu aan in de Jupiler Pro League, inmiddels  is de 22-jarige middenvelder uitgegroeid tot één van de betere middenvelders in onze competitie. Owusu heeft met Yaya Touré ook een bron van inspiratie gevonden. Ook Touré begon zijn carrière in België.

"Ik heb gehoord dat Touré ook hier zijn eerste stappen in het profvoetbal heeft gezet, bij Beveren", aldus Owusu tegenover RTBF. De middenvelder trekt de vergelijking verder door. "Ook hij was mager in het begin toen hij hier aankwam. Hij kweekte echter spieren en werd zo een grote sterke middenvelder die krachtig is, goed kan verdediger, vrije trappen kan nemen en ook kan dribbelen. Ik wil datzelfde palet!", toont Owusu zich ambitieus.

Owusu is alvast goed op weg om een mooie carrière uit te bouwen. De middenvelder werd vorige zomer voor één miljoen euro weggehaald, ondertussen is hij volgens Transfermarkt.com al zes miljoen euro waard. Het is dus nog maar de vraag hoe lang Gent dit goudhaantje nog bij de club weet te houden.