UPDATE: Huiszoekingen in Portugal door voetbalschandaal, ook bij Casillas

UPDATE: Huiszoekingen in Portugal door voetbalschandaal, ook bij Casillas

06-02-2020 14:45 Laatste update: 04-03-2020 14:00
14

Het blijft rommelen bij Standard Luik. Nu wordt ook de transfer van Eliaquim Mangala naar FC Porto onderzocht in een grootschalig fraudeonderzoek in Portugal.

Het Portugese Executive Digest meldt dat het Openbare Ministerie en de Belastingdienst vijf grootschalige onderzoeken uitvoeren naar belastingfraude en het witwassen van geld. Zaakwaarnemers, voorzitters en ook voetballers worden onderzocht. Enkele grote namen worden genoemd.

Jorge Mendes, de makelaar van Cristiano Ronaldo, Porto-voorzitter Pinto da Costa, Benfica-voorzitter Luís Filipe Vieira en Braga-voorzitter António Salvador zijn enkele namen. Het grootste onderzoek loopt tegen Pinto da Costa, die minstens 15 transfers uitvoerde. Ook de transfer van Mangala naar Porto wordt genoemd.

Update: Sabado meldt dat er weer huiszoekingen zijn uitgevoerd door het Portugese voetbalschandaal. Er vielen speurders binnen in verschillende huizen en kantoren waaronder dat van Iker Casillas. Er lopen in totaal zes onderzoeken tegen fraude en witwassen.