Vanhaezebrouck streng voor Anderlecht: Hebben heel weinig geleerd

Vanhaezebrouck streng voor Anderlecht: "Hebben heel weinig geleerd"

05-02-2020 20:30
16

RSC Anderlecht haalde afgelopen winter drie nieuwe spelers in huis. Bij twee van de drie zijn er echter vragen over de fysieke paraatheid. Hein Vanhaezebrouck begrijpt het aankoopbeleid van zijn ex-club helemaal niet meer.

"Anderlecht heeft heel weinig geleerd uit de lessen van de voorbije jaren", klinkt het in Het Nieuwsblad. "Met Pjaca halen ze een groot talent weg bij Juventus, maar hij heeft al twee kruisbandletsels achter de rug – wat fenomenaal veel is – en is niet topfit."

Hij zag Anderlecht al een soortgelijke fout maken in het verleden. "Hetzelfde verhaal dus als met Markovic, die pas in Play-off 1 zijn beste niveau bereikte. Anderlecht heeft al een kern vol blessuregevoelige ­types, en nu pakt het wéér een risico, op een positie waar ze al Chadli, Doku en Amuzu hebben", vertelt hij.

Spits
Ook de komst van Joveljic kan hij niet begrijpen. "Die is voor mij minder goed dan ­Colassin, hun beste ‘wintertransfer’. Joveljic is nog heel jong – als je hem ziet, zou je zeggen dat hij 17 jaar is", aldus Vanhaezebrouck.

"En hij heeft dit seizoen niks gespeeld. Je kan hem een investering voor de toekomst noemen, maar Anderlecht heeft geen aankoopoptie – leg dat maar eens uit", besluit de ex-trainer.