Druk op de ketel bij Club Brugge: Als het mislukt ... Dan wordt het ambetant

Druk op de ketel bij Club Brugge: "Als het mislukt ... Dan wordt het ambetant"

05-02-2020 16:28 Laatste update: 16:50
24

Club Brugge kan woensdag haar eerste vooropgestelde doel van het seizoen bereiken: de bekerfinale. Dan zal Blauw-Zwart tegen Zulte Waregem wel beter moeten doen dan de 1-1 uit de heenwedstrijd. En wat als Essevee Club zonder pardon naar huis stuurt? Marc Degryse voorspelt dat er dan toch twijfel in de groep zal sluipen.

"In principe moet Club zich kunnen kwalificeren", spreekt Degryse bij Het Laatste Nieuws zijn vertrouwen uit in de Brugse spelersgroep. "Maar áls het mislukt... Dán wordt het ambetant voor Club. Dan hebben zij een doel gerateerd dat zij zélf hebben vooropgesteld. Dat zal toch een tik zijn."

"En dan moet je drie dagen later naar Michel (Preud'homme, nvdr.) die klaarstaat om nóg een uppercut uit te delen. En intussen is daar Gent dat goéd voetbal speelt, iedereen opeet en luidop verkondigt dat de titel nog niet gestreden is...", kijkt Degryse al vooruit.

De analist weet naar wie hij woensdag uitkijkt aan de Gaverbeek. "Ik kijk naar de spitsen van Club", aldus Degryse. "Als die aan de Gaverbeek wéér niet scoren... Ze gaan een kéér tegen de lamp lopen, hé... 0-0 is genoeg voor Zulte..."